nyhetsbanner

nyheter

Hvilken påvirkning har cellulosefiber i flislim?

Cellulosefiber har teoretiske egenskaper itørrblandet mørtelsom tredimensjonal forsterkning, fortykkelse, vannlåsing og vannledning. Ta flislim som et eksempel, la oss se på effekten av cellulosefiber på fluiditeten, anti-skli ytelsen, åpen tid for flislimet og dets reologiske egenskaper i vandig løsning.

Effekt av cellulosefiber på ytelsen til flislim

Påvirkningen av ulike tilslag på vannbehovet avflislim: Forskjellen i den grunnleggende formelen er bare forskjellen i gradering og type sand, som forårsaker forskjellenvannbehovav mørtel.

5

Effekt avcellulosefiber på fluiditeten til flislim

Tilsetningen avcellulosefiberreduserer flyten til nyblandet flislim, noe som indikerer detcellulosefiber har en fortykningsfunksjon for nyblandet flislim; tillegg avcellulosefiber er mer hensiktsmessig for å øke vannbehovet til referanseformelen med 0,5 %, for å sikre at den tilsvarende fluiditeten er på (150±5) mm, og sikre egnetkonstruksjonytelse ved å øke vannbehovet på en passende måte.

Effekt avcellulosefiber på antiskliegenskapene til flislim

Cellulosefiber kan gjøre flislimet tykkere og samtidig sikre god konstruksjonsytelse, og dermed forbedre antiskli-ytelsen til flislimet.

Tilsetningen avcellulosefiber gjør at viskositeten til den grunnleggende viskositetsløsningen viser forskjellige viskositeter under forskjellige skjærkrefter. Den viser lav viskositet ved høy skjærkraft og høy viskositet ved lav skjærkraft. Det er den tiksotrope funksjonen tilcellulosefiber som muliggjørcellulosefiber for å gi det nylig blandede flislimet bedre konstruksjonsytelse (høy skjærkraft) og anti-skli ytelse (lav skjærkraft). God anti-skli ytelse kan oppnå liming av fliser fra topp til bunn, kraftig forbedre konstruksjonseffektiviteten, eller kan oppnå liming av fliser med større masse.

6

Effekt avcellulosefiber på åpentid til flislim

I tillegg til anti-skli ytelse, er en annen viktig ytelse av flislim åpen tid.Åpen tidrefererer til den maksimale tiden som flislimet kan limes på veggen etter å ha blitt kjemmet på veggen. Kvaliteten på denne ytelsen påvirker direkte hastigheten på å lime fliser og påvirker konstruksjonseffektiviteten.

Tilsetningen avcellulosefiber forlenger åpningstiden til limet. Den utvidede åpningstiden indikerer det bracellulosefiber har som funksjon å låse og lede vann.

Cellulosefiber har en fiberfortykningsfunksjon, som kan øke den øvre grensen for vannbehovet til flislim;Iøkeanti-saggingegenskapen til ferske flislim og forbedrer deres antiskliegenskaper.Cellulosefiber har entiksotropiskfunksjon. Når en høy skjærkraft påføres det ferske flislimsystemet, viser systemet en lavere viskositet; når en liten skjærkraft påføres systemet, viser systemet en høyere viskositet. Denne funksjonen tilcellulosefiber gjør det ferske flislimet enkelt å påføre under bygging og har en god anti-skli funksjon etter at flisene er limt. På den ene siden,cellulosefiber øker litt vannbehovet til grunnformelen, og på den annen side har den en god vannledende funksjon, som kan forlenge åpentiden til det ferske flislimet og forbedre konstruksjonseffektiviteten.

 


Innleggstid: 20. august 2024